Miten loma sujuisi ilman stressiä?

/, Blogi/Miten loma sujuisi ilman stressiä?

Miten loma sujuisi ilman stressiä?

Kirjoitimme aikaisemmin blogissa vinkkejä siitä, miten yrittäjä voi valmistautua työpaikallaan pian alkavaan lomaansa. Yrittäjä – muista nämä 6 asiaa ennen lomaasi. 

Miten vähentäisit stressiä vielä lomasi aikana? Kokosimme muutaman tärkeän vinkin:

  1. Muista olla lomalla – Jätä mahdollisuuksien mukaan työpuhelin ja -sähköposti loman ajaksi kokonaan kiinni. Näin pystyt ottamaan enemmän irti lomastasi. Jos töitä on kuitenkin tehtävä, jos se on tarpeellista pidemmän ajanjakson aikana, on hyvä suunnitella käyttämäsi aika sähköpostien tai muiden asioiden hoitamiseen. Milloin viet ajatuksesi töihin ja kuinka pitkäksi aikaa? Näin pystyt keskittymään lomaasi paremmin, eikä asioiden hoitaminen paina mieltäsi kellon ympäri.
  2. Kirjoita uudet ideat ja ajatukset paperille, kun rentoutuessasi ajatukset voivat juosta vapaammin, näkemykset voivat avartua, eikä yleensä intohimoinen yrittäjä voi luonnollisesti kokonaan sulkea työhön liittyviä asioita pois mielestään kokonaan.
  3. Suunnittele jo seuraava lomasi. Usein yrittäjät huomaavat loman tuoman vaikutuksen positiivisesti vasta ensimmäisen lomansa jälkeen, miksi et varaisi kalenterista jo seuraavan loman ajankohtaa? Näin voit etukäteen suunnitella tehtävät hyvissä ajoin, jotta seuraava lomasi onnistuu vielä edellistä paremmin.

Loman jälkeen on myös hyvä miettiä:

  • Oliko lomasi ajankohta onnistunut?
  • Miten varahenkilö hoiti työtehtävänsä? Voisiko hän jatkossakin hoitaa asioita sinun pois ollessasi? Uskaltaisitko ensi kerralla antaa enemmän vastuuta?
  • Oliko lomasi aikana ilmennyt ongelmia, jotka olisi paremmalla ennakoinnilla voitu välttää?

Toivotamme jokaiselle oikein hyvää kesälomaa! Jos lomasi aikana sinulle on herännyt kysymyksiä talouteesi liittyen tai haluaisit varmistaa tilitoimistolta jotakin, ota meihin yhteyttä, kun olet taas palannut lomaltasi. Katsotaan, että materiaalit ovat ajantasalla ja paluu arkeen sujuu vaivattomasti. Nordic C-Management / puh. 020 734 6900 / info@c-management.fi

By | 2018-06-19T16:01:29+00:00 heinäkuu 3rd, 2018|