Yrityksen lopettaminen 2018-01-10T16:44:57+00:00

Yrityksen lopettaminen

Yritystoiminnan lopettamisessa, osakeyhtiön purkamisessa tai vapaaehtoisessa selvitystilassa yrittäjä jää usein yksin. Yrityksen lopettaminen tuntuukin monessa mielessä jopa vielä vaikeammalta kuin sen perustaminen, sillä esimerkiksi osakeyhtiötä lopettaessa pelkkä ilmoitus Patentti- ja rekisterihallitukseen ei riitä.

Tilitoimistollamme on tarjolla asiantunteva ja monipuolinen Eroon Yrityksestä -palvelu, jonka avulla yrityksen lopettaminen voidaan toteuttaa ammattilaisten ohjauksessa.

Tarjoamme erikoisasiantuntemustamme niin osakeyhtiön purkamisessa, selvitystilassa kuin vapaaehtoisessa selvitystilassa tai konkurssissa. Autamme myös pohtimaan kuinka vältät konkurssin ja opastamme mahdollisuuksien mukaan etsimään myös muita vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseen, jolla yrityksen lopettaminen voidaan mahdollisesti välttää.

Muita tapoja lopettaa osakeyhtiö ovat sulautuminen, jakautuminen tai konkurssi. Yhtiö voidaan myös poistaa rekisteristä rekisteriviranomaisen toimesta tai asettaa selvitystilaan.

Selvitystila

Selvitystila alkaa usein yhtiökokouksen päätöksellä mistä tehdään ilmoitus Patentti- ja rekisterihallitukselle. Yhtiölle tulee samalla asettaa selvitysmies. Selvitystila alkaa kun yhtiökokouksen päätös on tehty, ellei yhtiökokous määrää myöhäisempää päivää. Samalla Patentti- ja rekisterihallituksen ilmoituksella voidaan hakea julkinen haaste yhtiön velkojilta.

Selvitystilan tarkoitus on maksaa yhtiön velvoitteet ja jakaa mahdolliset jääneet varat osakkeen omistajille. Selvitystila ei siis aina tarkoita että yhtiö on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin. Mikäli huomataan että varat eivät riitä velkojen maksuun, yhtiö tulisi asettaa konkurssiin. Eroon Yrityksestä -palvelun avulla yrityksen lopettaminen onnistuu sujuvasti ja säästää sekä aikaa että rahaa tulevaisuutta silmällä pitäen.

Ota yhteyttä

Yrityksen lopettaminen voidaan toteuttaa monella tavalla, ota yhteyttä ja selvitetään paras ja sopivin mahdollinen ratkaisu juuri sinun tilanteesi huomioon ottaen. Tilitoimistomme löydät Helsingistä, Lohjalta, Tampereelta, Turusta ja Vantaalta, mutta toimimme laajasti ympäri Suomea!

Ota yhteyttä

Sähköinen taloushallinto

Räätälöimme laskutus- ja reskontra­palvelut sopiviksi erikseen jokaiselle asiakkaal­lemme. Tili­toimistomme käytössä on paperiton kirjan­pito ja suositte­lemmekin myös asiakkaillemme verkko­laskujen käyttöön­ottoa.

Lue lisää

Kirjanpito

Olemme pitäneet kiinni peri­aatteesta, että jokainen meillä työsken­televä kirjan­pitäjä omaa laajan ymmärryksen liike­toiminnan lain­alaisuuksista, hyvät viestintä­taidot sekä syvälliset tiedot talous­hallinnosta ja yritys­juridiikasta.

Lue lisää

Konsultointi

Tarjoamme perinteisten tilitoimisto­palveluiden lisäksi myös moni­puolista konsultointi­apua esimerkiksi yritysten muutos­tilanteissa, kuten yritys­fuusioissa ja sulautu­misissa sekä vero­kysymyksissä.

Lue lisää